Van Bellen-Weijnen

Advies & Management B.V.

Sustainable Compliance & Governance

niche

  • 1. Een eigen terrein op de markt;
  • 2. Natuurlijk leefmilieu van een organisme, een dier, een mens, zoals dat voor het voortbestaan noodzakelijk is.

Bron: Van Dale Groot, 2005 (pag. 2293)

Profiel

Van Bellen-Weijnen is een niche-kantoor. De kern ligt in de bundeling van juridisch en strategisch probleemoplossend denken en handelen.

De vraagstelling van de opdrachtgevers is verbonden met de leefomgeving. Milieu, ruimtelijke ordening en bestuursrecht in meer algemene zin vormen daarbij het centrum. Opdrachtgevers zijn onder meer bedrijven die produceren, initiatiefnemers en uitvoerders van bouwprojecten en overheden die bijvoorbeeld trekkers zoeken van complexe strategische en juridische vraagstukken.

Omdat 'alleen juridisch denken' het probleemoplossend vermogen aanzienlijk beperkt, gaat Van Bellen-Weijnen anders te werk. Niet de juridische vraag of het probleem is kenmerkend voor de manier waarop Van Bellen-Weijnen aan de slag gaat, maar de gewenste oplossing. Het belang van de opdrachtgever is de drijfveer. Dat neemt niet weg dat de juridische aspecten van de zaak ambachtelijk alle aandacht verdienen. Juridische kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Van Bellen-Weijnen is een eigenzinnig kantoor dat met een diversiteit aan derden samenwerkt. Voor opdrachtgevers die een milieuadvocaat zoeken voor privaatrechtelijke procedures vervult het ook een verwijzende rol. Daarbij begeleidt het procedures op de achtergrond, stuurt bij en geeft eventueel een second opinion.